De camping

Camping Boschheide is gelegen aan de rand van het dorp Swalmen op ons eigen landgoed “Erve Gosejacob”. Met een fantastisch uitzicht op de Duitse bossen is onze camping een oase van rust. Toch bent u binnen enkele minuten in het centrum van Swalmen, Reuver, Roermond of in Duitsland.Op onze camping bieden wij u ruime kampeerplaatsen en een schoon en modern sanitair. Wij hebben de beschikking over 6 standaard plaatsen, 11 plusplaatsen, 4 comfortplaatsen en een tentenveld. Daarnaast zijn er nog een safaritenten en een huurcaravan beschikbaar. In de omgeving vindt u diverse wandel en fietsmogelijkheden in de Nederlandse en Duitse natuur. Wij hebben alleen maar toeristische plaatsen.

Het kampeerterrein

Op het campingterrein bieden wij u 21 ruime kampeerplaatsen aan van ca. 100m2. De kampeerplaatsen liggen aan de randen van het terrein met in het midden een groot grasveld. Het campingterrein is voor een groot gedeelte voorzien van een natuurlijke bomen- en struikenhaag. Alle kampeerplaatsen zijn middels een haag van elkaar gescheiden.Op alle plaatsen is een eigen 6 ampère (basis kampeerplaats) of 10 ampère (plus- en comfortkampeerplaats) stroomaansluiting aanwezig. De 4 comfortplaatsen zijn uitgerust met een eigen drinkwatervoorziening en afvalwateraansluiting. De overige plaatsen kunnen gebruik maken van de algemene drinkwatervoorziening die op diverse plekken op het kampeerterrein beschikbaar zijn.

Hieronder ziet u een luchtfoto van het kampeerterrein. Aan de linkerzijde liggen de comfortplaatsen en achter de bomen het sanitairgebouw. Onder en rechts de plusplaatsen en rechts en boven de basisplaatsen. De luchtfoto is genomen vanuit het zuid-oosten.

Foto vanuit het zuidoosten

Sanitaire voorzieningen

De sanitaire voorzieningen zijn gelegen op enkele meters van het kampeerterrein en ruim van opzet. Hier vindt u de (binnen en buiten)afwasplaatsen met koud- en warmwatervoorziening, douches, wc’s, urinoir en wasgelegenheid,. Ook de wasmachine, wasdroger, centrifuge, koelkast met vriesvak en magnetron staan in dit gebouw. Bij het sanitair gebouw is ook het milieupark. Hier kunt u uw afval gescheiden achterlaten. Ook bevindt zich hier de stortplaats voor het chemisch toilet of ander afvalwater.

De sanitaire voorzieningen zijn in 2013 volledig nieuw aangelegd, waarbij rekening is gehouden met de wensen van de kampeerder van nu. Het sanitair is dan ook net zoals u het thuis verwacht; schoon en modern.   

In het sanitair gebouw vindt u de volgende zaken:

– 2 ruime douches met aparte wasgelegenheid
– 2 damestoiletten
– 1 herentoilet
– 1 urinoir
– wasgelegenheid met 4 wastafels
– 2 afwasplaatsen binnen
– 1 afwasplaats buiten
– wasmachine
– wasdroger
– centrifuge
– koelkast met vriesvak
– magnetron

 

Geschiedenis

In juni 2013 heeft minicamping Boschheide haar deuren geopend. Echter het idee voor de camping is al in 2005 ontstaan. Toen zijn wij met de voormalige gemeente Swalmen om tafel zijn gegaan om de mogelijkheden van een minicamping te bespreken. Vervolgens hebben we onze plannen een aantal jaren “geparkeerd” om zo eerst de naast de camping gelegen plantenkwekerij verder vorm te geven. In 2011 hebben we besloten om onze plannen voor de camping definitief door te zetten. Tegenwoordig richten wij ons volledig op de camping en is de kwekerij beëindigd.

De naam van de camping is afkomstig van de heide die naast onze camping ligt; “de boshei”. Vroeger maakte deze heide deel uit van een nog groter gebied, genaamd “Boschheide”.